[...] suplementacji "niepowodującego retencji". Jednak przyjrzyjmy się bliżej tej formie kreatyny. Jabłczan kreatyny to nic innego jak monohydrat kreatyny, który jest połączony z kwasem jabłkowym, stanowiącym element tej molekuły. Spożywając więc jabłczan kreatyny, nadal do organizmu wprowadzamy monohydrat, jak i dodatek kwasu jabłkowego. Czy kwas [...]
[...] w ALLNUTRITION Whey Protein - koncentrat białek serwatkowych (WPC), charakteryzujące się bardzo szybkim wchłanianiem i uwalnianiem do krwiobiegu dużej ilości aminokwasów już po około 30 minutach od spożycia. Koncentraty białek serwatkowych zawierają także bardzo dużą ilość aminokwasów rozgałęzionych - BCAA, niezbędnych - EAA oraz [...]
Kreatyna jest jednym z najbardziej znanych i przebadanych suplementów świata, swoją popularnością dorównuje, jeżeli nie przewyższa, nawet odżywce białkowej. Jednak czym właściwie jest kreatyna i jaki jej rodzaj jest dla nas odpowiedni? Chlorowodorek kreatyny Jest to jedna z najlepiej rozpuszczalnych form kreatyny, co więcej, jest bardzo mocno [...]
[...] treningów, będzie miała bezsprzeczny wpływ na tempo przyrostu masy mięśniowej. A tlenek azotu powstaje w wyniku metabolizmu argininy... Arginina Arginina jest to aminokwas "warunkowo niezbędny". Warunkowo niezbędny - oznacza, że mimo tego, że nasz organizm ma zdolność wytwarzania tego aminokwasu, w niektórych warunkach, celowym jest [...]
Aktualizacja 31.05.2021 Wybór odpowiedniej kreatyny na cykl jest kluczowym elementem jego powodzenia. Pomimo tego, że poszczególne formy działają podobnie (podstawą przecież ciągle jest kreatyna), jednak często dodatek substancji aktywnej, pozwala na uzyskanie większych korzyści, które przełożyć się mogą na efekt końcowy suplementacji. Kreatyna [...]
[...] więcej tyle samo co w klasycznych żelkach. Są za to smaczną przekąską na chwilę słabości. Konsystencję mają nieco inną niż tradycyjne żelki, ale za to nadrabiają świeżym kwaskowatym i owocowym smakiem. Skład Syrop glukozowy, cukier, 20% sok pomarańczowy z zagęszczonego soku pomarańczowego, skrobia modyfikowana, skrobia kukurydziana, [...]
[...] (lecytyna sojowa), sól, substancje spulchniające (E500, E503), aromat. Wartości odżywcze: 100 g tych wafli dostarczy 536 kcal, w tym: 10 g białka 31 g tłuszczu (w tym 11 g kwasów tłuszczowych nasyconych) 53 g węglowodanów (w tym 22 g cukrów) 0,41 g soli. Cena: około 3,40 zł za opakowanie 180 g. Plusy: produkt jest ogólnodostępny, wafelki te są [...]
[...] Zero Bez wątpienia najpopularniejszy napój gazowany dostępny na rynku. Występujący w różnych pojemnościach i smakach. Skład: Skład: woda, dwutlenek węgla, barwnik E150d, kwas fosforowy, substancje słodzące: cyklaminian sodu, acesulfam K, aspartam, aromaty, w tym kofeina, regulator kwasowości (cytrynian trisodowy) W 100 ml Coca Coli Zero [...]
[...] cytrulinę, jednak częściej w przedtreningówkach można spotkać ją w związku o nazwie jabłczan cytruliny, który stanowi połączenie jednej cząstki l-cytruliny z jedną cząstką kwasu jabłkowego. Połączenie l-cytruliny z kwasem jabłkowym może lepiej sprawdzić się niż sama l-cytrulina, gdyż kwas jabłkowy wykazuje działanie antykataboliczne, może [...]
Zawsze, gdy zastanawiam się, jak najprościej odpowiedzieć na pytania o to, co, z czym można łączyć, odpowiadam w podobny sposób. Najpierw przedstawiam każdy ze składników, których dotyczy pytanie, aby następnie w przypadku, gdy istnieje niebezpieczeństwo występowania negatywnych interakcji między nimi omówić je. Czy jest sens łączyć cytrulinę i [...]
Z chemicznego punktu widzenia cytrulina jest aminokwasem, ale takim, który nie wchodzi w skład białek. Jest składnikiem pokarmowym słabo rozpowszechnionym w żywności, występującym w większych ilościach głównie w arbuzach. Jej głównym zadaniem w organizmie jest udział w cyklu mocznikowym, oczyszczającym organizm ze szkodliwego amoniaku, [...]
Ciasteczka to kolejne dobrodziejstwo, którego zazwyczaj wystrzegamy się na diecie, bo przecież tuczą, mają zbyt dużo cukru, ale też tłuszczu. Dlatego najlepiej wrzucić je na nietykalną półkę „słodycze”. Ale czy aby na pewno nie ma takich słodkości, które mogłyby pojawić się w naszej codziennej diecie? Tak się składa, że jednak są. Poniżej [...]
Jabłczan kreatyny to cząsteczka zbudowana z kwasu jabłkowego i aminokwasu kreatyny. Kreatyna pełni w komórkach funkcję głównego dystrybutora energii. Z tego powodu jest molekułą najwyższej wagi dla komórek zużywających najwięcej energii biologicznej, takich jak włókna mięśniowe. *wg popularności sprzedaży w sklepie SFD