SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

kwas jablkowy

Czy chodziło Ci o: "kwas jabłkowy"?

  • Kreatyna - dlaczego puchnę?

    Artykuł
    Suplementy

    [...] suplementacji "niepowodującego retencji". Jednak przyjrzyjmy się bliżej tej formie kreatyny. Jabłczan kreatyny to nic innego jak monohydrat kreatyny, który jest połączony z kwasem jabłkowym, stanowiącym element tej molekuły. Spożywając więc jabłczan kreatyny, nadal do organizmu wprowadzamy monohydrat, jak i dodatek kwasu jabłkowego. Czy kwas [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 14193 Data: 2017-07-18 09:23:28
  • [...] w ALLNUTRITION Whey Protein - koncentrat białek serwatkowych (WPC), charakteryzujące się bardzo szybkim wchłanianiem i uwalnianiem do krwiobiegu dużej ilości aminokwasów już po około 30 minutach od spożycia. Koncentraty białek serwatkowych zawierają także bardzo dużą ilość aminokwasów rozgałęzionych - BCAA, niezbędnych - EAA oraz [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1669 Data: 2022-05-18 19:19:29
  • Jaki rodzaj kreatyny wybrać?

    Artykuł
    Suplementy

    Kreatyna jest jednym z najbardziej znanych i przebadanych suplementów świata, swoją popularnością dorównuje, jeżeli nie przewyższa, nawet odżywce białkowej. Jednak czym właściwie jest kreatyna i jaki jej rodzaj jest dla nas odpowiedni? Chlorowodorek kreatyny  Jest to jedna z najlepiej rozpuszczalnych form kreatyny, co więcej, jest bardzo mocno [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7403 Data: 2017-09-07 09:24:25
  • [...] treningów, będzie miała bezsprzeczny wpływ na tempo przyrostu masy mięśniowej.  A tlenek azotu powstaje w wyniku metabolizmu argininy... Arginina Arginina jest to aminokwas "warunkowo niezbędny". Warunkowo niezbędny - oznacza, że mimo tego, że nasz organizm ma zdolność wytwarzania tego aminokwasu, w niektórych warunkach, celowym jest [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3065 Data: 2021-05-28 18:04:08
  • Aktualizacja 31.05.2021 Wybór odpowiedniej kreatyny na cykl jest kluczowym elementem jego powodzenia. Pomimo tego, że poszczególne formy działają podobnie (podstawą przecież ciągle jest kreatyna), jednak często dodatek substancji aktywnej, pozwala na uzyskanie większych korzyści, które przełożyć się mogą na efekt końcowy suplementacji.  Kreatyna [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10145 Data: 2017-10-31 09:35:32
  • [...] więcej tyle samo co w klasycznych żelkach. Są za to smaczną przekąską na chwilę słabości. Konsystencję mają nieco inną niż tradycyjne żelki, ale za to nadrabiają świeżym kwaskowatym i owocowym smakiem. Skład Syrop glukozowy, cukier, 20% sok pomarańczowy z zagęszczonego soku pomarańczowego, skrobia modyfikowana, skrobia kukurydziana, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4908 Data: 2021-09-21 19:19:52
  • Jakie wafelki wybrać na diecie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] (lecytyna sojowa), sól, substancje spulchniające (E500, E503), aromat. Wartości odżywcze: 100 g tych wafli dostarczy 536 kcal, w tym: 10 g białka 31 g tłuszczu (w tym 11 g kwasów tłuszczowych nasyconych) 53 g węglowodanów (w tym 22 g cukrów) 0,41 g soli. Cena: około 3,40 zł za opakowanie 180 g. Plusy: produkt jest ogólnodostępny, wafelki te są [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5852 Data: 2017-11-05 12:22:38
  • [...] dostarczał w 50 mL produktu: hydrolizowany rybi kolagen typu I (4 g) chlorowodorek glukozaminy i N-acetyloglukozaminę L-karnitynę, ekstrakty z pieprzu czarnego i maca kwas hialuronowy siarczan chondroityny, witaminy (B3, B6, B12, C, D, H) i  minerały (miedź, cynk) wodę, naturalne konserwanty (kwas jabłkowy i cytrynowy) Placebo zawierało [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3821 Data: 2021-11-07 12:10:40
  • Jaki napój bez cukru wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] Zero Bez wątpienia najpopularniejszy napój gazowany dostępny na rynku. Występujący w różnych pojemnościach i smakach. Skład: Skład: woda, dwutlenek węgla, barwnik E150d, kwas fosforowy, substancje słodzące: cyklaminian sodu, acesulfam K, aspartam, aromaty, w tym kofeina, regulator kwasowości (cytrynian trisodowy) W 100 ml Coca Coli Zero [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 21079 Data: 2017-08-09 10:08:47
  • [...] cytrulinę, jednak częściej w przedtreningówkach można spotkać ją w związku o nazwie jabłczan cytruliny, który stanowi połączenie jednej cząstki l-cytruliny z jedną cząstką kwasu jabłkowego. Połączenie l-cytruliny z kwasem jabłkowym może lepiej sprawdzić się niż sama l-cytrulina, gdyż kwas jabłkowy wykazuje działanie antykataboliczne, może [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1432 Data: 2021-05-12 10:38:02
  • Zawsze, gdy zastanawiam się, jak najprościej odpowiedzieć na pytania o to, co, z czym można łączyć, odpowiadam w podobny sposób. Najpierw przedstawiam każdy ze składników, których dotyczy pytanie, aby następnie w przypadku, gdy istnieje niebezpieczeństwo występowania negatywnych interakcji między nimi omówić je. Czy jest sens łączyć cytrulinę i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3296 Data: 2021-06-08 18:08:41
  • Z chemicznego punktu widzenia cytrulina jest aminokwasem, ale takim, który nie wchodzi w skład białek. Jest składnikiem pokarmowym słabo rozpowszechnionym w żywności, występującym w większych ilościach głównie w arbuzach. Jej głównym zadaniem w organizmie jest udział w cyklu mocznikowym, oczyszczającym organizm ze szkodliwego amoniaku, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9779 Data: 2020-10-11 10:59:16
  • [...] tłuszcz roślinny palmowy nieuwodorniony, skrobia kukurydziana, substancja słodząca: maltitol, koncentrat białek serwatkowych , stabilizator: guma arabska, regulator kwasowości: kwas jabłkowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, substancja słodząca : sukraloza), nadzienie o smaku śmietankowym 35% (tłuszcz roślinny palmowy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4685 Data: 2018-04-12 11:38:16
  • Jakie ciastka na diecie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Ciasteczka to kolejne dobrodziejstwo, którego zazwyczaj wystrzegamy się na diecie, bo przecież tuczą, mają zbyt dużo cukru, ale też tłuszczu. Dlatego najlepiej wrzucić je na nietykalną półkę „słodycze”. Ale czy aby na pewno nie ma takich słodkości, które mogłyby pojawić się w naszej codziennej diecie? Tak się składa, że jednak są. Poniżej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7992 Data: 2017-10-20 20:29:17
  • Jabłczan kreatyny to cząsteczka zbudowana z kwasu jabłkowego i aminokwasu kreatyny. Kreatyna pełni w komórkach funkcję głównego dystrybutora energii. Z tego powodu jest molekułą najwyższej wagi dla komórek zużywających najwięcej energii biologicznej, takich jak włókna mięśniowe. *wg popularności sprzedaży w sklepie SFD

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3634 Data: 2020-09-24 19:09:44
  • Jakie żelki po treningu?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] można wprowadzić w dietę? Jutrzenka Akuku! Żelki serduszka 90 g Skład: syrop glukozowy cukier woda żelatyna wieprzowa stabilizatory (sorbitole, cytryniany sodu) regulator kwasowości (kwas cytrynowy) pasta jabłkowa homogenizowana 0,9% substancja żelująca (pektyna) koncentraty roślinne (czarna porzeczka, marchew) substancja glazurująca (E 903) [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 23482 Data: 2017-09-28 08:02:30
  • Jakie placki do tortilli wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] tłuszcz palmowy stabilizatory: glicerol guma guar guma ksantanowa glukoza (z pszenicy) substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych cukier sól substancje konserwujące: propionian wapnia, sorbinian potasu regulatory kwasowości: kwas jabłkowy, kwas cytrynowy środek do przetwarzania mąki: [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 30256 Data: 2017-09-13 11:29:23